WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Meubelmakerij Casper Rutges

Meubelmakerij Casper Rutges maakt massief houten meubels op maat. Hout dat speciaal uitgezocht is op kwaliteit en nervenstructuur. Voorbeelden van meubels waarin de tekening van het hout een bijzonder effect geeft aan de meubels vindt u op deze website.

De meubels van Casper kenmerken zich door moderne, functionele vormgeving en het gebruik van ambachtelijke verbindingen. Deze ambachtelijke verbindingen hebben niet alleen een constructieve functie in het meubel. Het zijn ook decoratieve blikvangers! Massief houten meubels en moderne vormgeving gaan goed samen. Ontwerpen met mooie rechte lijnen en vlakken of zachte curven in een ontwerp zonder onnodige details. 

Duurzaam hout
Milieuvriendelijk werken en duurzaamheid staan zeer hoog in het vaandel: de footprint wordt zo klein mogelijk gehouden. Daarom wordt er alleen gewerkt met hout dat op verantwoorde wijze is gekapt en gedroogd en, liever nog, regionaal hout.

Daarnaast worden alleen natuurlijke en milieuvriendelijke afwerkingsmaterialen gebruikt als olie, zeep en was. Het afval bestaat vrijwel volledig uit zaagsel en resthout en ook daarvoor is weer een nuttige bestemming voor gevonden.