WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Meubelind. Van de Voorde bv/Frans Bijnen

Traditioneel produceren wij compleet afgewerkte meubelen zoals kasten en tafels. Daarnaast draait het bij bijvoorbeeld projectinrichting vaak om de details. Geen standaardmeubilair, maar meubelen in een aparte kleur, afwijkende afmetingen of met een bijzondere finish. Bij Meubelindustrie Van de Voorde werken we met grote regelmaat voor verschillende professionele projectinrichters en interieurbouwers met uiteenlopende opdrachten.

Houtsoorten en plaatmaterialen
Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u adviseren in alle mogelijke toe te passen houtsoorten of plaatmaterialen. Hiervoor hebben we een breed netwerk opgebouwd bij leveranciers van uiteenlopende plaatmaterialen zoals spaanplaat, MDF, OSB, volkern, fineer en melamine platen . Ook massief eiken, beuken, noten enz. kunnen wij prima verwerken.

Spuiterij
Onze spuiterij is ingericht om grote series meubelpanelen te voorzien ze van de benodigde coatings en lakken. We werken met hoogwaardige lakken, waardoor een optimale stofvrije kwaliteit van de meubels gegarandeerd wordt. Wij spuiten elke gewenste kleur. Meubilair wat intensief gebruikt wordt, moet tegen een stootje kunnen. Een harde UV laklaag is dan essentieel. Afhankelijk van de toepassing en het materiaal bepalen we wat de beste coating voor uw product is. Wij beschikken over één van de meest geavanceerde spuitlijn van Nederland, met een spuitcapaciteit van 3.000 M2 per dag!

Montage en verpakking
Voor een efficiënte productie kunnen wij een compleet eindproduct leveren. Wij verzorgen dan ook de montage en verpakking van het product. De producten worden door onze vakmensen – inclusief montagevoorschriften- in eigen op maat gemaakte dozen verpakt, zodat ze klaar zijn voor levering aan de eindverbruiker.

Just in time
Bij onze meubelindustrie wordt gewerkt volgens het principe “just in time”. Hiermee zijn onze opdrachtgevers ervan verzekerd dat hun producten op tijd binnen zijn en er geen extra kosten zijn voor de opslag.

FSC® en PEFC GECERTIFICEERD
Sinds 2013 zijn wij een FSC®- en PEFC- gecertificeerd bedrijf. Wij maken deel uit van een FSC en PEFC groepscertificaat. Dat wil zeggen dat wij onderdeel zijn van de handelsketen (chain of custody) van FSC en PEFC. Op deze manier wordt FSC en PEFC gekeurd hout gevolgd tot en met het eindproduct zodat het eindproduct ook FSC- en PEFC- gecertificeerd kan zijn. Dit is o.a. vastgelegd in een beleidsverklaring “bevordering duurzaam bosbeheer in het kader van duurzaam inkopen”.