WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Robots, Augmented reality en de digitale fabriek in de meubelbranche

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 06/10/2016
13:00-19:00

Locatie
Engels Conference Center Rotterdam

Bent u klaar voor de nieuwe digitale revolutie? Kan uw bedrijf nog een inhaalslag maken op het gebied van digitalisering, robotisering en 3d techniek? Augmented Reality (AR) en 3d printen zijn allang geen hype meer en robots nemen steeds vaker het traditionele productieproces over. We zien dit in veel andere sectoren op steeds grotere schaal toegepast.

Op donderdag 6 oktober 2016 organiseren de CBM en InnovationQuarter een event om antwoorden te vinden op de vraag wat deze technologieën voor de interieurbouw en de meubelindustrie kunnen betekenen. Een door robots gefabriceerd interieur of een meubelcollectie in AR is dit werkelijkheid of vooral nog utopie?

Tijdens dit event verkennen we nieuwe kansen door het toepassen van robots, AR  en digitale productieprocessen in de meubelbranche. Aansluitend is er een workshops waar u zelf aan de slag gaat om de juiste case te vinden die uw bedrijf loodst naar de digitale werkelijkheid.

* Augmented Reality: letterlijk vertaald betekent het “toegevoegde realiteit”. Een methode om met digitale middelen informatie toe te voegen aan de werkelijkheid. Bijv. met je mobiele telefoon op het scherm informatie toevoegen aan objecten of omgevingen die worden gefilmd/gescand (QR-code). Zo kun je met speciale software informatie oproepen over bijv. een schilderij door het te filmen met je telefoon, of in een stad de omgeving filmen en dat je dan op je scherm ziet waar het dichtstbijzijnde station is.

Locatie: Engels Conference Center Rotterdam

Voor wie: Voor bedrijven uit de meubel- en interieurbouwbranche

Programma:

12:30    Ontvangst met sandwich bij Engels Conference Center

13.00    Inleiding InnovationQuarter en CBM

13:15    Presentatie Siemens: Hoe zien de moderne fabrieken in de maakindustrie eruit?
Siemens is marktleider op het gebied van industriële automatisering en heeft een visie ontwikkeld voor het digitaliseren van moderne fabrieken. Zo werken zij o.a. samen met andere bedrijven aan het project “De digitale fabriek”. In dit project wordt voor een klant in de Aerospace sector een smart productieproces ontwikkeld. Een complete revolutie omdat de composietonderdelen nu nog helemaal met de hand worden vervaardigd.

13:45    Presentatie Studio RAP: beelden van het eerste met robots geproduceerde paviljoen van Nederland.
Studio RAP staat voor Robotics, Architecture en Production. Vanuit nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ontwerp- en productietechnieken ontwerpt en produceert RAP slimme, duurzame gebouwen met een unieke architectonische expressie. Ze omarmen de rol van een hedendaagse, digitale bouwmeester.

14:15    Presentatie TWNKLZ: Augmented reality, brengt producten tot leven!
TWNKLZ is een augmented reality (AR) bureau dat zich richt op het bedenken, ontwikkelen, produceren en implementeren van mobiele AR toepassingen. Zij hebben onder andere samen met Decolabs een innovatieve applicatie gecreëerd die het mogelijk maakt om je eigen huis of kamer in te richten met AR meubelstukken. In de presentatie gaan ze in op ontwikkelingen en mogelijkheden van AR en slimme meettechnieken die bedrijven in de meubelbranche kunnen toepassen. Hoe kan ook u gebruik maken van deze methodieken, nieuwe klanten werven en slimmer samenwerken met klanten en/of toeleveranciers?

15:00    Pauze

15:15    Workshop en verkennen van nieuwe businesskansen

16:45    Samenvatting en vervolg

17:00    Borrel

Aanmelden: uiterlijk 29 september via de website van CBM of via events@cbm.nl

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Adviseurs

Marc Mulder
Adviseur vakopleiding en scholing
  023 515 88 00
mail mij