WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Kennissessie In Gesprek over Geldzaken

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 24/01/2023
13:30-17:00

Locatie
Youmeet

Het thema geldzaken op de werkvloer is actueler dan ooit. Mede door de hoge inflatie en energieprijzen ontstaat bij medewerkers  onzekerheid en stress of zij wel ‘uitkomen met hun inkomen’. De behoefte binnen bedrijven om medewerkers hulp te bieden is groot. Hoe pak je dit aan? Zorgen om geld treft medewerkers uit alle lagen van de organisatie en de maatschappij, maar het praten erover blijft vaak lastig.

CBM organiseert daarom op dinsdag 24 januari 2023 een kennissessie over hoe je met je medewerkers in gesprek kan gaan over geldzaken.

Bij geldzorgen denk je al snel aan schulden, loonbeslag en deurwaarders, maar dat is lang niet altijd zo. Geldzorgen zijn er namelijk op alle niveaus. Kom ik deze maand wel rond? Hoe ziet mijn financiële toekomst eruit? Hoe kan ik beter met mijn geld omgaan? Allemaal vragen waar  ieder mens mee worstelt, zeker in deze tijd met hoge energiekosten en inflatie. Dus ook de mensen in jouw bedrijf.

In gesprek over geld
De kennissessie is speciaal voor werkgevers, HR-managers en leidinggevenden. Je krijgt  handvatten aangereikt die nodig zijn om financiële zorgen bij werknemers te signaleren, om werknemers te ondersteunen, om het gesprek aan te gaan en om zo nodig door te verwijzen. Ook zoomen we in op de eigen emotie rondom geld en leggen we uit hoe dit een belemmerende of juist overtuigende werking kan hebben in de gesprekken. We gebruiken hierbij de techniek van IPH (Institute for Positive Health), de  positieve gezondheidstool waarbij breder gekeken wordt dan naar geld alleen.

Hilma Bosma (Spreker, auteur en coach bij CNV Geldzorg en IPH) neemt je mee in dit onderwerp. Zij heeft inmiddels diverse bedrijven in onze branche op dit thema begeleid.

Een eerdere deelnemer aan dit programma (uit de meubelindustrie) zegt het volgende:
“Zelf heb ik nooit zorgen over mijn geld gehad, ik begreep niet hoe mensen het zover konden laten komen, nu begrijp ik dat (onverwachte) omstandigheden in je leven je geldsituatie sterk kunnen beïnvloeden en dat dit doorwerkt op je werk. Dat het emotioneel vaak lastig is om over geld te praten. Na deze sessie ga ik ervoor zorgen dat ons team ‘geld’ op de agenda heeft staan en we met elkaar het thema in de organisatie in openheid kunnen bespreken.”

Programma
13:30 uur – Ontvangst met koffie & thee
14:00 uur –  Hilma Bosma (CNV Geldzorg) – In gesprek over Geldzaken
16.00 uur  – Afsluitende netwerkborrel

Youmeet, Orteliuslaan 11, 3528 BA in Utrecht
Er is plaats voor 65 deelnemers, vol is vol!

 

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Adviseurs

Anouk van Stipriaan
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 00
mail mij

Miranda Oosdijk
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 00
mail mij