WORD LID BEL ONS MAIL ONS

CBM Circular Design Challenge met CIRCO als onderdeel

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Datum(s) - 14/09/2021-06/10/2021
10:00-16:00

Koninklijke CBM organiseert in samenwerking met CIRCO de Circular Design Challenge track, speciaal voor bedrijven die fysieke producten maken, bedrijven die assembleren en leveranciers van halffabrikaten en onderdelen.

Wil je kennis maken en experimenteren met nieuwe innovatieve duurzame (plaat-)materialen? Doe dan mee aan de Circular Design Challenge. De track start op 14 september 2021.
(Data: 14, 22 & 23 september, 6 & 29 oktober 2021)

De Challenge: maak een prototype of proefmodel van een circulair interieurobject
Je gaat aan de slag met nieuwe innovatieve materialen, technieken of technologieën die toegepast kunnen worden bij het maken van een interieur-object, met circulaire ontwerp strategieën en met circulaire business modellen.

Het programma bestaat uit de driedaagse CIRCO Circular Business Design Track met twee additionele ontwerpdagen. Tussen de tweede en derde dag van de Track vinden die 2 additionele ontwerpdagen plaats. De tweede dag van dit traject zal volledig in het teken staan van inspiratie. Diverse leveranciers van nieuwe (plaat-)materialen zullen hun product pitchen en de deelnemers kunnen kennis maken met deze nieuwe materialen, hun eigenschappen etc. Tussen deze 2 ontwerpdagen zit een maand waarin ieder bedrijf intern aan de slag kan.

Tijdens de ontwerpdagen brainstormen de twee ontwerpers mee over mogelijkheden, maken ter plekke schetsen en geven tips en ideeën. Bedrijven werken zelf ideeën uit en komen daar de tweede ontwerpdag mee terug, om verdere input en inspiratie te krijgen van trainers. Daarna werken bedrijven het idee uit tot een prototype of proefmodel.

Bijzonder aan deze challenge is dat de deelnemers naast het doorlopen van de drie workshop-dagen ook ieder intern binnen hun bedrijf aan de slag gaan. De hele challenge heeft een looptijd van 2 tot 3 maanden. De trainers begeleiden het ontwerpproces, zodat deelnemers weten welke stappen en designvragen zij moeten uitwerken om tot een prototype te komen.

De intentie is de inspiratie- en innovatiedagen fysiek te organiseren. De Demoday zou dan plaatsvinden in het Cirkl Paviljoen van ABN AMRO op het Gustav Mahlerplein. Dit is uiteraard afhankelijk van de maatregelen van de Rijksoverheid m.b.t. Corona.

meld je aan voor deze track 

Deze track wordt mogelijk gemaakt door:

                   

                   

Adviseurs

Dirk van Deursen
Adviseur innovatie
  023 515 88 00
mail mij