WORD LID BEL ONS MAIL ONS

CBM Circular Design Challenge 2022

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Datum(s) - 01/10/2023
10:00-16:00

Verplaatst naar najaar 2023

Na een succesvolle eerste editie organiseert CBM in samenwerking met CIRCO opnieuw de Circular Design Challenge track, speciaal voor bedrijven die fysieke producten maken, bedrijven die assembleren en leveranciers van halffabrikaten en onderdelen.

Wil je kennis maken en experimenteren met nieuwe innovatieve duurzame (plaat-)materialen? Doe dan mee, de track start in het najaar van 2023.
Nieuwe data volgen z.s.m.

De Challenge: maak een prototype of proefmodel van een circulair interieurobject
Het programma bestaat uit 5 Sessies: 4 hele en 1 halve dag, waarin direct contact tussen de trainers en alle deelnemers is. Tussendoor wordt individueel aan de eigen case en het design gewerkt.
Tijdens Sessie 2 worden leveranciers van circulaire materialen uitgenodigd. Het programma eindigt met een feestelijke openbare presentatie, waarbij ook vak-experts aanwezig zijn om feedback te geven.

Bekijk het hele programma:

Wat levert het op?

  • Tijdens de CIRCO Track ontdek je samen met ketenpartners circulaire business kansen en werk je er één uit tot een concreet plan, dat op korte termijn realiseerbaar is voor je bedrijf.
  • Je leert circulaire materialen kennen en toepassen en ontwikkelt een conceptontwerp en prototype om een circulair ontwerp te realiseren.
  • Het samenwerken binnen de keten maakt je ideeën slimmer én beter uitvoerbaar.
  • Je krijgt toegang tot actuele kennis en concreet bruikbare tools.

Voor wie?
Ondernemers uit de meubel- en interieurbouwbranche die willen ontdekken wat circulaire economie inhoudt en hoe je het abstracte concept praktisch inzet voor je eigen product en businessmodel.
Er doen 2 personen per bedrijf mee, voor maximale impact ten behoeve van de implementatie.
Profielen van de deelnemers: iemand met technische achtergrond (ontwerper, engineer) en iemand met commerciële achtergrond (marketing, bedrijfskundig, inkoop).

Lees hier het verslag van de CBM Circular Design Challenge 2021.

meld je aan voor deze track  

Adviseurs

Dirk van Deursen
Adviseur innovatie
  023 515 88 00
mail mij