WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Branche Innovatie Agenda concretisering met interieurbouwers

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Datum(s) - 28/09/2017
14:00-18:00

Werk mee aan de branche innovatieagenda van onze branche!

In de afgelopen maanden heeft CBM samen met TNO een Branche Innovatie Agenda (BIA) opgesteld. De BIA is een belangrijke leidraad voor de activiteiten van CBM. In de BIA zetten we innovatieprojecten op om de meubel- en interieurbouwbranche in de komende jaren concurrerend te houden.

In het kader van de BIA vonden vier workshops plaats waarin we samen met meubelfabrikanten en interieurbouwers keken naar de uitdagingen en mogelijkheden voor de branche:

• In de sessie van 13 april kwam het thema samenwerking in de keten aan bod. Hieruit bleek o.a. dat levertijden kunnen worden verkort en voorraden worden verkleind door order-systemen met elkaar te laten praten via dezelfde standaarden.
• In de tweede sessie (20 april) hebben we kansen geïdentificeerd over foutloos en flexibel produceren van klantorders. Overhead en werkvoorbereiding verminderen. Het vergroten van de samenwerking tussen machines en systemen binnen de productie.
• In de sessie van 18 mei over robotisering werd duidelijk dat er voldoende interesse is om gezamenlijk demoprojecten op te starten zodat de technologie in de praktijk getest en de kosten van robotontwikkeling gedeeld kunnen worden.
• Op 15 juni werd teruggekeken op het overkoepelende thema standaardisatie. Het bleek dat ook het gebruik van 3D-tekeningen veel winst kan opleveren in de communicatie met de opdrachtgever en de productie. Het is belangrijk dat er goede afspraken zijn over de inhoud en het gebruik van die tekeningen.

Om de innovatieagenda verder aan te scherpen vinden nog twee verdiepende sessies plaats. In deze sessies willen we de BIA roadmap verder uitwerken door de verschillende demoprojecten en volgende stappen te concretiseren. Om rekening te houden met verschillende omstandigheden en behoeftes waar meubelmakers en interieurbouwers mee te maken hebben, zijn de sessies naar deze twee groepen opgedeeld:

Donderdagmiddag 28 september – concretisering innovatieagenda met interieurbouwers
Donderdagmiddag 5 oktober – concretisering innovatieagenda met meubelfabrikanten

De bijeenkomst wordt georganiseerd bij TNO in Soesterberg, exacte gegevens ontvang je bij de bevestiging.

Dit is een mooie kans om gezamenlijk vorm te geven aan de toekomst van de branche. We nodigen dan ook alle leden van CBM hartelijk uit om deel te nemen aan deze sessies.

Uiteraard kunnen ook toeleveranciers en businesspartners deelnemen aan één van deze bijeenkomsten.

 

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Adviseurs

Marc Mulder
Adviseur vakopleiding en scholing
  023 515 88 00
mail mij