WORD LID BEL ONS MAIL ONS

BIA bijeenkomst thema Robotisering

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 18/05/2017
14:00-18:00

Locatie
TNO Soesterberg

De vervolgbijeenkomst over het thema robotisering is verplaatst van 4 mei naar 18 mei. Met deze nieuwe datum hopen wij dat meer leden in de gelegenheid zijn om hierbij aan te sluiten

18 mei: Robotisering: ondersteuning van assemblage en specifieke productiestappen

Locatie: TNO Soesterberg, Kampweg 5, 3769 DE Soesterberg
Van 14:00 tot 18:00

Robots kunnen in potentie veel productietaken overnemen. Maar tegelijkertijd is hun inzet op dit moment nog wel vaak gericht op situaties waar producten in grote series worden gemaakt. Waar kan robot-technologie bijdragen aan de meubel- en interieurbouwsector? Aspecten zijn o.a.:
• Het inzetten van robots en automatische voertuigen in de interne productielogistiek, bijvoorbeeld voor het aanleveren van materialen.
• Het inzetten van robots voor specifieke productieprocessen. Een voorbeeld wat eerder is genoemd is de stikrobot. Maar het zou bijvoorbeeld ook om het schuren van hout kunnen gaan. Zijn deze technologieën er? Of zou de sector hier zelf verder moeten innoveren?
• Het inzetten van robots in de samenwerking met medewerkers in de productie. Ofwel als echte ‘co-bots’ ofwel als meer ondersteunend systeem voor handwerk (b.v. om aan te geven wat de volgende productiestap is).
Naast deze technieken zal er ook gekeken moeten worden op welke manier deze technieken ingezet kunnen worden in de sector. Zijn de benodigde systemen er? Kunnen de robots ook aangestuurd worden met de ontwerpen die de klant aanlevert?

Op 28 september en 5 oktober zullen er sessies worden belegd om de uitkomsten terug te leggen bij iedereen die heeft deelgenomen. Tenslotte zal de resulterende agenda in het najaar aan de sector worden gepresenteerd.

Reserveren

Dit evenement is volgeboekt.

Adviseurs

Marc Mulder
Adviseur vakopleiding en scholing
  023 515 88 00
mail mij