WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Tijdens het personeelsevent in de Gelderlandfabriek op 12 september jl. sprak Cristel van de Ven (Factor Vijf) over het geheim van de ondernemende medewerker. Cristel gaf de CBM-leden op interactieve wijze een andere kijk op personeelsbeleid. In plaats van voornamelijk ad hoc te reageren op personeelsvraagstukken, is het belangrijk dat ondernemers pro-actief nadenken over de vitaliteit, productiviteit en ontwikkeling van medewerkers.

De gemiddelde leeftijd van Nederlandse medewerkers is 42 jaar. Op basis van wetenschappelijk onderzoek en voorbeelden legde Cristel uit dat leeftijd niet belangrijk is, maar wel de vitaliteit, vakbekwaamheid en veranderbereidheid van medewerkers. Daar kun je als werkgever een belangrijke rol in spelen. De vergrijzing, flexibilisering van contracten, digitalisering en robotisering hebben allemaal invloed op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Geef je medewerkers de kans om te leren, geef ze verantwoordelijkheid en betrek ze bij beslissingen. Maar ga vooral in gesprek, hoor wat er nodig is en geef oprechte aandacht, dit alles verpakt in een raket! Door het spelen van een ‘serious game’ werd tijdens dit CBM-event hier alvast wat mee geoefend en werden de eerste stappen gezet.

Veel ondernemers richten hun personeelszaken op eigen wijze in en niet alles heeft direct de eerste prioriteit. Dat hoeft ook niet. CBM kan de leden uitstekend hierbij helpen. Bel of mail met al je vragen op personeelsgebied naar 023-5158800 of info@cbm.nl.

Adviseurs

Marleen Pouwels
Communicatiemanager/ events/officemanager
  023-5158815
mail mij