WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Bedrijfsbezoek Jong Management bij Orgelmakerij Reil in Heerde

Donderdag 4 juli bezochten we met zo’n 23 leden van Jong Management, Orgelmakerij Reil in Heerde. Na een hartelijk ontvangst van Han Reil (vader van), stak Hans Reil van wal. Hans begon met een stuk familiegeschiedenis. Over de oprichter (zijn opa Johann Reil) en over de eerste jaren van het bedrijf. De verhuizing van Rotterdam naar Heerde en hoe uiteindelijk Hans het bedrijf van zijn vader heeft overgenomen. Naar voren kwam dat het bedrijf het economisch niet altijd makkelijk heeft gehad. De redenen hiervoor waren divers: het vroegtijdige overlijden van zijn opa en oom, maar de economische crisis was ook lastig. Het bedrijf is internationaal georiënteerd en dit zorgt nu voor een goede aanbod van werkzaamheden.  

Na de inleiding van Hans werd een film opgestart waarmee we in een half uur werden meegenomen in de geschiedenis van het bedrijf en de renovaties van diverse orgels.

Diverse vragen werden gesteld na afloop van de film en daarna werd de groep meegenomen naar de werkplaats. Hans liet met trots het werk zien van zijn neef en zeker het houtsnijwerk werd bewonderd. Het bedrijfsbezoek werd afgesloten bij de houtvoorraad. Ook hier werd uitvoerig stilgestaan bij de kwaliteit van het hout en het droogproces. Anders dan veel bedrijven wordt het hout gedroogd in 7 jaar in de buitenlucht en dit is een meerwaarde.

Na het bezoek bij de orgelmakerij gingen we voor het diner naar Restaurant De Postkamer in Heerde, een paar kilometer verderop. Het diner was prima verzorgd en was dan ook een mooie afsluiting van het bedrijfsbezoek. 

Adviseurs

Monique van Niekerk
Accountmanager
  023 515 88 00
mail mij