WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Explosieveiligheidsdocument verplicht

Het hebben van een explosieveiligheidsdocument (EVD) en het uitvoeren van een inventarisatie voor brand- en explosierisico’s, is verplicht voor bedrijven waar houtstof vrijkomt bij werkzaamheden. Wanneer het EVD ontbreekt, keren verzekeringsmaatschappijen soms niet uit bij een brand of explosie. De Arbeidsinspectie kan hier ook op controleren.

Koninklijke CBM organiseert op woensdag 8 maart (2 dagdelen) en donderdag 9 maart 2023 (1 dagdeel) in samenwerking met SHR weer EVD-dagen bij SHR in Wageningen. Tijdens deze dagen ondersteunt een deskundig adviseur je in een dagdeel één op één bij het invullen van de inventarisatie, het maken van de beoordeling en het plan van aanpak. Deze adviseur heeft ook kennis van afzuiginstallaties en de eisen voor explosieveiligheid.

Kosten en aanmelden
Tarief CBM-leden: vanaf € 695,- ex. BTW
Tarief niet-leden: vanaf € 795,- ex. BTW

Voorwerk
Voorafgaand aan de EVD-dag moet je de huidige situatie op de werkvloer aan de hand van foto’s in kaart brengen. Het gaat daarbij om foto’s van machines, houtstofafzuiging en indien aanwezig de spuiterij. Dit voorwerk moet ruim op tijd bij SHR worden aangeleverd.

Indien een bedrijf meerdere vestigingen heeft dan dienen deze vestigingen zich apart in te schrijven. Voorgenoemde kosten zijn per vestiging.
De bevestiging vanuit SHR met daarin de tool en het verzoek om vooraf informatie aan te leveren, wordt pas verstuurd nadat de factuur is betaald.

Aanmelden kan bij Nelleke Versloot.

 

Adviseurs

Nelleke Versloot
Arbo, milieu & MVO
  023 515 88 00
mail mij