WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Webinar Energiebesparingsplicht terugkijken

Op 12 september jl. organiseerde Koninklijke CBM een webinar over de Energiebesparingsplicht: vanaf 1 juli moeten ondernemers zich weer melden met hun rapportage over de energiebesparende maatregelen. Dit moet voor 1 december 2023 gedaan zijn.

Dirk van Deursen, innovatie adviseur bij Koninklijke CBM, sprak aan tafel met experts van RVO, MKB-Nederland, AirTeq, Loyalty Solar en het platform Duurzaam Energie Besparen (DEB) alle ins-and-outs van de nieuwe maatregelen.

Het webinar bestaat uit drie delen en is hieronder terug te kijken: 

Deel 1 – Wetgeving 
Tafelgasten Martin Kloet (VNO-NCW/MKB-Nederland) en Jac van Trijp (RVO Nederland) gingen in op de wetgeving en de veranderingen van de Informatieplicht/Energiebesparingsplicht.  Meer informatie vind je op rvo.nl/onderwerpen/energiebesparingsplicht-2023 en voor het e-loket op rvo.nl/eloket.

Deel 2 – EML en DEB
Tafelgasten Frank Koreman (IVBB) en Maaike Wolfs (bouwkundig adviseur) bespraken het vernieuwde DEB-portaal en gingen in op twee maatregelen. DEB heeft een quickscan gepubliceerd die ondernemers de weg wijst bij hun informatieplicht. Eind deze maand kunnen ondernemers gebruikmaken van de Plannerstool op DEB. Daarmee kun je je rapportage voor de informatieplicht voorbereiden.  Halverwege oktober organiseert DEB webinars waarin ze ondernemers kort toelichten hoe ze kunnen voldoen aan de informatieplicht. CBM-leden kunnen terecht op onze eigen DEB-pagina.

Deel 3 – Energie- en binnenklimaatmonitoring
Tafelgasten Jeroen Boevé (AirTeq) en Jeroen Saeijs (Loyalty Solar) gingen in op de uitdagingen van elektrificatie en netcongestie en het zelf opwekken én gebruiken van je energie. 

 

Adviseurs

Dirk van Deursen
Adviseur innovatie
  023 515 88 00
mail mij