WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Waar staan we nu met de informatieplicht?

2019 stond in het teken van de informatieplicht. Een nieuw aangenomen wet, waarbij de bewijslast van de energiebesparing bij bedrijven en instellingen ligt.
CBS berekende 125.000 inrichtingen die zich moesten melden bij een centraal punt van de overheid: het e-loket bij RVO Nederland. 1 juli was de officiële peiling.

CBM heeft haar leden die zich volgens de wet moesten melden, omdat ze meer dan 25.000 m3 gas equivalent en/of 50.000 kWh elektriciteit jaarlijks gebruiken, geïnformeerd met drie regio bijeenkomsten, een online tool (cbm-energiescan.nl) en actieve ondersteuning i.s.m. CCS-energieadviseurs.

Laatste peiling RVO
De laatste peiling van RVO op 11 december jl. laat een beeld zien van ruim 38.000 rapportages totaal en 534 rapportages in de erkende maatregelenlijst (EML) Meubels en hout. In de bijlage zie je de meest uitgevoerde maatregelen en de minst uitgevoerde.

 

 

CBM-Energie
CBM is in 2019 actief met de informatieplicht aan de slag gegaan wat heeft geresulteerd in zo’n 100 ingediende inrichtingen, meer dan de helft van de beoogde groep. Een mooie startpositie.

CBM biedt haar leden veel voordelen en aanbiedingen op het gebied van energie. Er zijn verschillende tools die helpen bij het verduurzamen van je bedrijf, zoals een collectief voor zonnepanelen en 50% korting op deelname aan het Milieubeheer Programma. Kijk op cbm-energie.nl welke voordelen we nog meer aanbieden.

 

Adviseurs

Dirk van Deursen
Adviseur innovatie
  023 515 88 00
mail mij