WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Investeren in zoninstallatie op bedrijfsdak loont

Meubelfabrikanten, interieurbouwers en toeleveranciers verbruiken overdag veel energie door o.a. houtbewerkingsmachines en verwarming van de werkplaatsen. Deze omstandigheden lenen zich perfect om zelf zonnestroom op te wekken en te gebruiken voor je maakproces. Zonder subsidie is het echter niet raadzaam om de overstap te maken naar zonnestroom. In oktober start een nieuwe subsidieronde, waar je bij kunt aansluiten. Tijdens een informatiebijeenkomst op 24 september vertellen we meer.

Voor wie is het interessant?
Als je meer dan 100.000 kWh aan elektriciteit verbruikt óf je dak heeft een minimale oppervlakte van 1.250 m2, dan raden wij je aan om er 24 september bij te zijn.

CBM helpt leden bij de SDE+ aanvraag
Het begint altijd met de businesscase voor jouw situatie. De overheid heeft hiervoor een subsidie genaamd Stimulering Duurzame Energie (SDE+) voor bedrijven met een verbruik van meer dan 100.000 kWh. CBM is in 2019 begonnen om zoveel mogelijk leden te mobiliseren om zelf stroom op te gaan wekken. Door een collectieve aanpak en een bundeling van de kennis maken we grote stappen. In juli heeft RVO Nederland in een eerste ronde ruim 50 SDE-aanvragen voor onze leden toegekend waarbij we een potentieel zonnepark van 32 voetbalvelden (50.000 zonnepanelen) kunnen gaan ontwikkelen. Samen met TNO hebben wij in 2018 voor de gehele sector de impact in CO2-reductie berekend die we gezamenlijk kunnen reduceren door juist te investeren in hernieuwbare energie. Wij kijken ook naar de kansen op financiering hiervan via een zogenaamde ESCO-constructie. Een logische stap omdat CBM al aan bijna 200 bedrijven dagelijks energie levert.

In oktober start tweede subsidieronde
Voor slechts € 300,- excl. BTW verzorgen wij de subsidieaanvraag en dienen deze op tijd in bij RVO Nederland. Voor 10 oktober kunnen CBM-leden zich via ons melden voor een subsidieaanvraag. De subsidie is 0,2-0,5 eurocent per kWh lager dan de vorige ronde, dus wacht niet te lang omdat de regeling in 2020 mogelijk opnieuw bijgesteld wordt. Wacht niet langer en sluit je bij dit initiatief aan!

Bijeenkomst Zonnepanelen Vianen 24 september
Op dinsdag 24 september is er een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerde leden. In samenwerking met Exasun (Nederlandse producent van zonnepanelen) en Jules Energy gaan we in op de subsidie en de mogelijkheden om aan de slag te gaan met zonnestroom.

Meld je hier aan voor de bijeenkomst op 24 september

Adviseurs

Dirk van Deursen
Adviseur innovatie
  023 515 88 00
mail mij