WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Deadline Informatieplicht Energiebesparing nadert

Nog een kleine week te gaan: op 1 juli 2019 geldt de Informatieplicht Energiebesparing voor bedrijven die jaarlijks minimaal 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas verbruiken. Geldt dit ook voor jouw bedrijf? Dan heb je nog maar kort de tijd om in het eLoket van RVO te rapporteren welke energiebesparende maatregelen jij hebt genomen.

Maatregelen nemen alleen is niet genoeg
Veel ondernemers hebben al één of meerdere energiebesparende maatregelen genomen. Denk aan het toepassen van ledverlichting of isolatie. Goed bezig! Maar let op: als je aan de Informatieplicht moet voldoen is dit alleen niet genoeg. Je moet de maatregelen ook officieel rapporteren, zelfs als je die nog niet genomen hebt. Deze rapportage kun je indienen in het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). 

Wat doen andere ondernemers?
Wil je weten welke energiebesparende maatregelen andere bedrijven nemen, waarom ze dit doen en hoeveel zij hiermee besparen? Ontdek hoe zij omgaan met de Informatieplicht in de ondernemersverhalen. Je vindt ze in het nieuwsoverzicht.

Veilig inloggen en rapporteren met eHerkenning
Om de maatregelen van jouw bedrijf te kunnen rapporteren, heb je eHerkenning nodig; een veilig inlogsysteem voor ondernemers. Beschikt jouw onderneming hier nog niet over? Vraag dit dan snel aan via eherkenning.nl; de afhandeling van je aanvraag duurt ongeveer vijf werkdagen. Goed om te weten: machtig je een intermediair om voor jouw bedrijf te rapporteren, dan heb je zelf geen eHerkenning nodig. CBM kan dit ook voor je doen.

Nog niet gerapporteerd?
De deadline van 1 juli nadert snel. Heb jij nog niet gerapporteerd? Wacht dan niet tot het laatste moment; het rapporteren – en de voorbereiding hierop – neemt even wat tijd in beslag. Weet je niet (meer) precies wat er van je wordt verwacht? Dan raden we je aan om de antwoorden op veelgestelde vragen over de Informatieplicht Energiebesparing te lezen of contact met ons op te nemen. Als partnerorganisatie helpen we je graag verder. Je kunt bij ons terecht voor concrete tips en adviezen, maar bijvoorbeeld ook voor een energiescan, om inzicht te krijgen in de kosten en opbrengsten van bepaalde maatregelen. Kijk ook op de CBM-energie website.

Deadline niet gehaald? Dan ben je in overtreding
Heb je op 1 juli a.s. je maatregelen nog niet officieel gerapporteerd? Dan ben je in overtreding en kun je bezoek krijgen van de gemeente of omgevingsdienst. Zorg er dus voor dat je de deadline haalt. Mocht dat toch niet gelukt zijn, dan kun je ook na 1 juli nog rapporteren bij het e-loket. Doe dat dan zo snel mogelijk. Overigens ben je om de vier jaar verplicht om de door jou genomen energiebesparende maatregelen officieel te rapporteren. Zet dus vast een herinnering in je agenda. Dan weet je zeker dat je in 2023 op tijd aan de plicht voldoet.
Bron: https://wattjemoetweten.nl/

Adviseurs

Dirk van Deursen
Adviseur innovatie
  023 515 88 00
mail mij