WORD LID BEL ONS MAIL ONS

De energietransitie ‘Meubels & Hout’. Waar staan we nu als sector?

Vorig jaar is de Informatieplicht wettelijk ingegaan vanaf 1 juli. CBM is met MKB Nederland en andere branches aangesloten in de ‘wattjemoetweten” campagne om ondernemers te informeren over de Informatieplicht en Wet Milieubeheer. RVO Nederland heeft statistieken gedeeld waarmee wij kunnen zien hoe onze branche op dit gebied presteert ten opzichte van andere branches.

Het donkerblauwe deel rechtsonderaan zijn het aantal rapportages in de categorie ‘Meubel & hout’

Bovenstaande verdeling geeft een overzicht van de EED-bedrijven. Dit zijn grote bedrijven (niet MKB) met een groot energieverbruik die vallen onder de Europe Energy Directive. In de categorie Meubels & Hout zijn tot nu toe 52 rapportages ingediend.

 

Het turquoise deel rechts zijn het aantal rapportages in de categorie ‘Meubel & hout’

Binnen de andere groep MKB-bedrijven, boven de drempelwaarde van 50.000 kWh en/of 25.000 m3 gas, met uitzondering van type C-bedrijven (bedrijven met een omgevingsvergunning) en niet deelnemen aan een MJA (Meer Jaren Aanpak) staat de huidige teller op 568 rapportages (zie bovenstaande grafiek). Via de proactieve ontzorging van CBM hebben we 70 bedrijven bijgestaan met de inventarisatie van deze informatieplicht: maatregelen screenen, de opmaak en indiening van de bedrijfsrapportage in het e-loket van RVO.

 

Bovenstaande rapportage geeft de huidige stand-van-zaken van je bedrijf. Wat je al hebt gedaan aan maatregelen, en wat je nog moet doen. Volgens de gegevens van RVO over alle rapportages blijkt dat onze sector over de helft zit met het uitvoeren van de maatregelen en we nog zo’n 45% moeten gaan uitvoeren. Maar hoe dan? Welke keuzes kan ik maken en hoe plan ik dit in?
Via cbm-energie.nl vind je een aantal diensten die we voor jou als lid hebben uitgezocht. Kijk bijvoorbeeld naar Milieubeheer Programma of volg de nieuwe Masterclass!

Bekijk meer feiten en cijfers informatieplicht.

Adviseurs

Dirk van Deursen
Adviseur innovatie
  023 515 88 00
mail mij