WORD LID BEL ONS MAIL ONS

CBM organiseert online Masterclass ‘Toekomstbestendig energie besparen’

Na deze masterclass weet je meer over de aspecten van energiebesparing; van slim monitoren tot verbruiks- en doelberekeningen bepalen, van de huidige wet- en regelgeving tot opwekken van energie en financieringen.

Zelf de regie nemen rondom energie besparen
In oktober en november 2020 organiseert Koninklijke CBM in samenwerking met Blue Terra een online masterclass in vier delen rondom energie besparen. We weten allemaal dat we iets moeten doen aan het milieu. Grondstoffen die uitgeput raken, klimaatverwarming, terugdringen van onze CO2 uitstoot en de circulaire economie. CBM wil graag de sector helpen te verduurzamen en draagt met deze masterclass specifieke kennis aan haar leden over.

Kennis die je gaat helpen om de vervolgstappen te zetten in de energietransitie en het opstellen van een uitvoeringsplan dat volgens de Wet Milieubeheer wettelijk verplicht is gesteld met de Informatieplicht (sinds 1 juli 2019 actief). Zo kan je beter beoordelen of je een energieadviseur nodig hebt of dat je het zelf kan aanpakken en oplossen. Hoe beter je zelf in de materie zit, hoe groter de kans is dat je bedrijf verduurzaamt. Goed voor je bedrijf, goed voor je klanten en goed voor jou!

Effectief in een kleine groep
Thema’s die behandeld worden zijn onder andere slim monitoren, verbruiks- en doelberekeningen bepalen, de huidige wet- en regelgeving, opwekken van energie en financieringen. Doordat we dit in een groepsgrootte van 6 tot max. 8 personen doen, kunnen we ook concrete persoonlijke cases bespreken. 

Data en inschrijven
Er zijn 4 sessies die 2 uur per keer duren. Daarnaast heb je 1 à 2 uur zelfstudie voor reflectie en analyse van de eigen bedrijfssituatie.
De data zijn:

  • Donderdag 8 oktober van 14:00 – 16:00 uur
  • Donderdag 29 oktober van 14:00 – 16:00 uur
  • Donderdag 12 november van 14:00 – 16:00 uur
  • Donderdag 26 november van 14:00 – 16:00 uur

Inschrijven kan tot 10 september 2020. Let op: je schrijft je dus in voor alle vier de data!

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar per masterclass, inschrijving gebeurt op volgorde van aanmelding.

Tot 100% opleidingssubsidie
CBM kan deze masterclass  tegen een scherpe prijs  aanbieden door de bedongen ledenkorting. De kosten zijn daardoor beperkt tot € 400 per deelnemer.
Voor deze cursus is 80% subsidie te verkrijgen bij het Expertisecentrum Meubel.  Bij het afronden van alle vier de onderdelen ontvangen deelnemers een certificaat en krijgen ze zelfs 100% van de kosten vergoed.

Adviseurs

Dirk van Deursen
Adviseur innovatie
  023 515 88 00
mail mij