WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Eind mei 2018 moeten alle organisaties in Nederland voldoen aan nieuwe privacyregels. Die staan in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat betekent dat vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie. Die wet stelt strenge eisen aan de omgang met persoonsinformatie. Wie er niet aan voldoet, kan hoge boetes krijgen. Begin op tijd te inventariseren wat je nog moet regelen, want dat kan aardig wat werk zijn.

Om daarmee te helpen, is een online tool ontwikkeld met een 15-stappenplan. CBM heeft licenties aangekocht van deze tool en stelt deze beschikbaar aan leden. Aan de hand van duidelijke instructies en uitleg in de online tool pas je de ICT, de organisatie, de communicatie en alle juridische zaken als contracten aan de nieuwe eisen aan. Met het programma ben je er zeker van geen onderdelen van de wettelijke verplichting over het hoofd te zien. Het is gebruiksvriendelijk en ontdaan van moeilijke juridische taal. Wie toch nog enige hulp wil inschakelen, kan terecht bij CBM.

De tool is beschikbaar voor CBM-leden. Wil je een licentie ontvangen, vul dan het formulier hieronder in. De winkelwaarde van de tool is € 500,-. CBM biedt leden de tool het eerste jaar gratis aan.

FAQ over de AVG kun je hier vinden.

Het is niet meer mogelijk een licentie-aanvraag te doen.

Adviseurs

Dick Roodenrijs
Juridische zaken, pensioen en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 00
mail mij

Rosa van Bolhuis
Juridische zaken en arbeidsvoorwaarden
  023-5158800
mail mij

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht