WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Stel je eens voor dat het eiland Ameland helemaal bedekt is met plaatmateriaal. Deze enorme hoeveelheid van 934.000 m3, oftewel 700 miljoen kilo vezelrijke plaat komt jaarlijks op de afvalberg. Dit afgedankte plaatmateriaal gaat nu in rook op in 14 Nederlandse verbrandingsovens (AVI’s). Dat moet anders en vooral veel duurzamer kunnen. 

Koninklijke CBM heeft daaromde Taskforce Plaatmateriaal in het leven geroepen, waarin samen met leden en externe partijen wordt gekeken naar de huidige marktsituatie en welke methoden ingezet kunnen worden om tot betere recycling te komen dan de AVI’s (waste-to-energy).

Er wordt tijdens de live meetings (en op dit moment webinars) gebrainstormd over de ontwikkeling van nieuwe recyclebare plaatmaterialen en we genereren ideeën voor slimme inzameling, logistieke concepten en service modellen.

 

Roadmap
Tijdens het laatste webinar Plaatmateriaal (op vrijdag 20 november 2020) hebben we de roadmap gepubliceerd die Koninklijke CBM en &Flux in opdracht van het ministerie van I&W en i.s.m. de transitieagenda consumptiegoederen hebben laten uitvoeren. De roadmap is gevisualiseerd in een Mindmanager zoals dat eerder ook voor de textielketen is gedaan.

bekijk de roadmap

Adviseurs

Dirk van Deursen
Adviseur innovatie
  023 515 88 00
mail mij

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht