WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Vroeger was het vanzelfsprekend dat iemand veertig jaar bij de zaak was. De tijden zijn echter veranderd. Life time employment is niet meer normaal. Hoe behoud je dan alle kennis, ervaring en een duurzame werkcultuur? Werknemers zijn unieke mensen en werk is een belangrijk onderdeel van hun leven. Je wilt dus dat deze unieke mensen allemaal op de juiste plek zitten, zowel fysiek als mentaal én in sociaal opzicht.

Levensdoelen en ambities
Iedereen heeft levensdoelen en ambities. Die zaken waar je het liefst al je tijd, energie en geld aan wilt besteden, waar je energie van krijgt. Deze doelen komen terug in je vrijetijdsbesteding, in de mensen waar je mee omgaat en je loopbaan. De vraag is in hoeverre het werk dat je doet hierbij aansluit. En hoe de belangrijkste doelen van een team, of van een complete organisatie daarbij aansluiten.

Duurzame inzetbaarheid
Het sommetje is in principe niet lastig: wanneer iemand doet waar hij energie van krijgt, zit hij op de juiste plek. Maar in realiteit is dit natuurlijk niet zo zwartwit. Immers, veel mensen weten helemaal niet welke vijf dingen het belangrijkst voor hen zijn. Dat is dus de eerste stap naar duurzaamheid: duidelijk krijgen waar de focus, drijfveren, talenten en de ambities van je medewerkers liggen.

Het belang van concrete focus
Wanneer iemand zijn belangrijkste vijf unieke levensdoelen heeft ontdekt, zijn “Big Five for Life”, kan hij makkelijker de juiste keuzes maken. Dit betekent dus ook dat het kan zijn dat hiermee zijn takenpakket verandert of hij zich laat omscholen.

Wat betekent dit concreet voor de werkgever?
Kom je erachter dat de werknemer niet meer op de juiste plek zit? Geen probleem. Kijk naar de mogelijkheden: welke (andere) taken kan hij krijgen waardoor hij voelt dat hij zijn waardevolle tijd nuttig en betekenisvol besteedt? Of misschien is (intern) omscholen de uitkomst? Het is in ieder geval van groots belang dat er gekeken wordt naar de werknemer en zijn behoeften aan persoonlijke ontwikkeling. Immers: een werknemer die op zijn plek zit en iedere dag energiek aan de slag gaat en lekker in z’n vel zit, is meer gemotiveerd, veel productiever en daardoor minder vaak ziek.

Business coaching
Naast loopbaancoaching biedt Big Five for Life™ ook business coaching aan, onder te verdelen in organisatieontwikkeling, teamontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling (individueel). Er zijn al vele organisaties die de Big Five for Life methode doorvoeren. Dit houdt concreet in dat er niet alleen gekeken wordt naar het CV van sollicitanten, maar vooral ook naar de drijfveren en of deze passen bij de drijfveren en doelen van de organisatie. Door teamontwikkeling ontstaat meer onderlinge verbinding, duidelijkheid over de juiste focus en de rollen die daar bij horen.  Persoonlijke ontwikkeling is geschikt om alle werknemers individueel hun drijfveren en vijf levensdoelen te laten ontdekken en dit te koppelen aan het persoonlijk ontwikkelplan. Mensen worden duurzaam in hun kracht gezet.

Informeer bij Anouk van Stipriaan en Miranda Oosdijk, onze adviseurs duurzame inzetbaarheid, naar de mogelijkheden.

Adviseurs

Anouk van Stipriaan
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 00
mail mij

Miranda Oosdijk
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 00
mail mij