WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Ouder wordend personeel, langer doorwerken en steeds sneller gaande technologische ontwikkelingen, brengen met zich mee dat personeel flexibel moet zijn als het gaat om taken & tijden. Het is daarom nodig om het personeel voor te bereiden op de toekom en te investeren in de ontwikkeling van personeel en personeelsbeleid.  Personeel dat goed is voorbereid op de toekomst zal het werk met plezier, effectiever en efficiënter kunnen doen. Hiermee bespaar je kosten op verzuim, de WIA, het verloop van vakmensen en het levert inkomenszekerheid voor medewerkers op.

Hoe kijkt CBM hier tegenaan?
CBM ziet dat het onderwerp Duurzame Inzetbaarheid voor veel van de aangesloten lid bedrijven nog een ver-van-mijn-bed-show is. Toch merken veel ondernemers dat het een enorme uitdaging is om oudere werknemers gezond het pensioen te laten halen. De uitval onder oudere werknemers is helaas nog steeds groot.  Aandacht voor duurzaam werken begint dan ook niet pas bij het moment dat het dreigt mis te gaan maar vanaf het begin van de carrière. En de volgende generaties met hun eigen probleem dient zich straks al aan.

Maar veel ondernemers zijn meewerkend voorman voor wie personeelszaken niet direct de eerste prioriteit is. Dat hoeft ook niet. CBM kan leden hier uitstekend bij helpen. Maar dan is het wel zaak dat de aangesloten bedrijven erkennen dat duurzame inzetbaarheid een serieus thema is. We moeten in Nederland steeds langer doorwerken, banen veranderen als gevolg van technologische ontwikkelingen en het werk wordt steeds flexibeler. Deze trends vragen om wendbare organisaties en flexibele medewerkers. Daarnaast verandert de samenstelling van het personeelsbestand binnen de sector met vast en flexibel personeel. Dit vraagt om een andere kijk op personeelsbeleid en inzetbaarheid van medewerkers. Bedrijven zullen pro-actief moeten gaan nadenken over de vitaliteit, productiviteit en ontwikkeling van medewerkers.

Omdat gezonde bedrijven zo belangrijk zijn, helpt CBM je daar graag bij. E info@cbm.nl of T 023-5158800

We helpen je daar niet alleen zelf graag bij.

Expertisecentrum Meubelindustrie
In het Expertisecentrum Meubel, een samenwerking van CBM, FNV Bouw en CNV stimuleren we bedrijven met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan met ondersteuning van adviseurs van het Expertisecentrum Meubelindustrie  (http://www.ecmeubel.nl/bedrijven/duurzame-inzetbaarheid-58) .  Er is een concreet aanbod uitgewerkt dat bedrijven de mogelijkheid biedt om hiermee aan de slag te gaan en werkgevers kunnen subsidie (cursus- en verletkosten) ontvangen, wanneer medewerker een opleiding of cursus volgen (http://www.ecmeubel.nl/bedrijven/scholing) . Werknemers kunnen overigens ook zelf subsidie aanvragen als hij de cursus zelf heeft betaald.

Het Expertisecentrum Meubel wordt gefinancierd vanuit de Stichting Sociaal Fonds Meubelindustrie.

Adviseurs

Kees Zwetsloot
Financiën, pensioen & voordeelregelingen (adjunct-directeur)
  023 515 88 00
mail mij