WORD LID BEL ONS MAIL ONS

CBM zet vol in op het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Het primaire doel is om werkgevers te ondersteunen bij het aansturen op een gezond en wendbaar bedrijf met vitale werknemers.

De DI-adviseurs maken samen met de werkgever een bedrijfsscan en een plan van aanpak. Als intensievere begeleiding door een externe partij door de adviseurs wordt geadviseerd , dan kun je als bedrijf tot € 2.500 subsidie op bedrijfstrainingen of andere trajecten krijgen als deze gericht zijn op het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

We ondersteunen niet alleen werkgevers, maar ook werknemers kunnen extra ondersteuning krijgen, zodat zij zelf aan de slag gaan met hun gezondheid en ontwikkeling. Vanuit het project ‘Schaven aan jouw toekomst’ is op www.schavenaanjouwtoekomst.nl voor werknemers veel informatie beschikbaar.

Maar in deze onzekere tijden richten onze DI-adviseurs zich ook op het in dienst houden van werknemers in de sector. Daarnaast kunnen zij ondersteunen bij het voorbereiden of voeren van slechtnieuwsgesprekken. Het is belangrijk dat de boodschap goed landt bij een werknemer, ook in het belang van afspraken die eventueel later nog met elkaar gemaakt moeten worden. Deze gesprekken zijn er op gericht om de mogelijkheden te onderzoeken van trajecten die zijn gericht op het begeleiden ‘van werk naar werk’ en het vinden van nieuwe perspectieven voor de werknemer.

Door onder andere het maken van een gericht scholingsplan, een ontwikkeladvies of loopbaanadvies worden voor de werknemer betere kansen gecreëerd op de arbeidsmarkt. Bij voorkeur in onze branche. Maar het kan net zo goed gericht zijn op een baan in een andere kansrijke sector.

Wil je hier meer over weten maak dan een afspraak via 023-5158800 of vanstipriaan@cbm.nl of oosdijk@cbm.nl.

Deze dienstverlening is voor werkgevers en werknemers kosteloos en wordt gefinancierd door het Sociaal Fonds Meubelindustrie. Ontslagen werknemers kunnen zelfs tot 3 maanden na de beëindiging van de arbeidsovereenkomst hier gebruik van maken.

Hoe?

  • De adviseurs gaan met de betreffende medewerker(s) in gesprek voor het bepalen van het opleidingsniveau, competenties, talenten, ervaring en praktische informatie (zoals reisafstand, werktijden etc.).
  • Met behulp van een assessment, zoals de DISC-persoonlijkheidstest, talentscan of competentiemeter voor de meubelindustrie en interieurbouw, wordt een ontwikkel- of loopbaanadvies geformuleerd en wordt bijbehorende scholing geadviseerd die de arbeidsmarktpositie van de werknemer verbetert en de kans op een passende baan vergroot.
  • Voor het volgen van scholing kan de werknemer scholingssubsidie krijgen. Tot 30 juni 2021 is dat maximaal € 1.000 per jaar. Als een opleiding wordt gevolgd op basis van een scholingsadvies en met toestemming van de adviseurs kan de vergoeding oplopen tot maximaal € 2.500 per voorgesteld traject.
  • De adviseurs kunnen werknemers tips geven bij het zoeken en solliciteren naar werk of ondersteuning geven bij het opstellen van een CV en/of het voorbereiden van het sollicitatiegesprek.
  • Op basis van het vacatureoverzicht bespreken de adviseurs met de medewerkers de vacatures en mogelijkheden bij verschillende bedrijven. De adviseurs introduceren de kandidaat bij een werkgever

Expertisecentrum Meubelindustrie
In het Expertisecentrum Meubel, een samenwerking van CBM, FNV Bouw en CNV stimuleren we bedrijven met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan met ondersteuning van adviseurs van het Expertisecentrum Meubelindustrie  (http://www.ecmeubel.nl/bedrijven/duurzame-inzetbaarheid-58) .  Er is een concreet aanbod uitgewerkt dat bedrijven de mogelijkheid biedt om hiermee aan de slag te gaan en werkgevers kunnen subsidie (cursus- en verletkosten) ontvangen, wanneer medewerker een opleiding of cursus volgen (http://www.ecmeubel.nl/bedrijven/scholing) . Werknemers kunnen overigens ook zelf subsidie aanvragen als hij de cursus zelf heeft betaald.

Het Expertisecentrum Meubel wordt gefinancierd vanuit de Stichting Sociaal Fonds Meubelindustrie.

Adviseurs

Miranda Oosdijk
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 00
mail mij

Anouk van Stipriaan
Adviseur duurzame inzetbaarheid
  023 515 88 00
mail mij

Kees Zwetsloot
Financiën, pensioen & voordeelregelingen (adjunct-directeur)
  023 515 88 00
mail mij

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht