WORD LID BEL ONS MAIL ONS

De Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) is één van de noodmaatregelen van het kabinet om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis.

De TOGS is specifiek bedoeld voor ondernemers die (binnen hun geregistreerde hoofd- of nevenactiviteit) directe schade ondervinden van diverse kabinetsmaatregelen om het COVID-19 virus in te dammen, zoals de horeca, winkeliers ondernemers in de evenementen- en reisbranche en contactberoepen op het gebied van uiterlijke verzorging, zoals kappers. Ook bedrijven die zich met de volgende activiteiten bezig houden vallen er nu onder:

  • Winkels in meubels 47.59.
  • Reparatie en stoffering van meubels 95.24
  • Groothandel in bedrijfsmeubels 46.65

Gedupeerde ondernemers ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van €4.000 om hun vaste lasten te kunnen betalen. De TOGS is aan te vragen via rvo.nl/tegemoetkomingcorona. Deze regeling staat nog open tot 26 juni.

Wel direct geraakt, maar valt buiten de genoemde sectoren
Als je van mening bent dat jouw bedrijf ook direct wordt getroffen door de maatregelen van de overheid om verspreiding te voorkomen en de noodzaak tot social distancing, maar je valt niet onder deze lijst van bedrijven, dan kun je je hier melden: RVO inventariseert en geeft deze signalen door aan ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

We kunnen ons bijvoorbeeld voorstellen dat bedrijven die een showroom of winkel hebben of in hoofdzaak voor bovengenoemde sectoren/bedrijven werkzaam waren ook direct geraakt worden door de maatregelen.

CBM zet samen met collega-branches en VNO-NCW in op verbreding van de kring van bedrijven die toegang hebben tot deze regeling.

Geregistreerd onder een verkeerde SBI-codes.
Ondernemers die recht hebben op de TOGS-regeling, maar zien dat zij geregistreerd staan onder een andere zogenoemde SBI-codes in het Handelsregister kunnen dit melden bij RVO. Per geval zal naar de registratie bekeken worden.

Adviseurs

Rosa van Bolhuis
Juridische zaken en arbeidsvoorwaarden
  023-5158800
mail mij

Dick Roodenrijs
Juridische zaken, pensioen en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 00
mail mij