WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het kabinet zondag 15 maart 2020 besloten om de scholen en kinderopvang in Nederland te sluiten. Ook horecagelegenheden en sportclubs hebben de deuren gesloten. De maatregelen gelden momenteel tot en met 10 mei.

De meeste scholen bieden nu een online lesprogramma aan of zijn er heel druk mee bezig om dit te implementeren. Ook wordt nagedacht over de examinering. De scholen zullen leerlingen hier separaat over informeren. Ook leerlingen die via een Samenwerkingsverband hun opleiding volgen, worden hierin meegenomen door de scholen. Zodra er nieuwe of aanvullende informatie is, voegen wij dat hier toe.

Leerlingen via het Samenwerkingsverband hebben onlangs een email ontvangen met de richtlijnen die zij moeten volgen. Daarin wordt aangeraden dat ze zelf de website van school in de gaten moeten houden voor de laatste ontwikkelingen.

Hieronder nog even de richtlijnen die de leerlingen van een Samenwerkingsverband moeten hanteren:

  • Als er gewoon is gewerkt, dan worden deze uren op gewerkt geschreven.
  • Op de schooldag werkt de leerling aan school en volgt hij/zij het digitale lesprogramma. Er kan dan 7,75 uur op school worden genoteerd.
  • Als een leerbedrijf een leerling nu dringend nodig heeft op de schooldag, is het toegestaan om te werken, maar de leerling moet dan in de avonduren of in het weekend aan school werken. Leerlingen moeten namelijk wel bij blijven met hun schoolwerk en de docenten zullen dit controleren.
  • Als een leerling thuis is omdat hij/zij het coronavirus heeft, dan meldt hij/zij zich ziek bij het leerbedrijf en bij het Samenwerkingsverband (023-5158817). Deze uren worden dan op ziek genoteerd.
  • Als een leerling naar huis is gestuurd of thuis moet blijven omdat het niet verantwoord is om naar het werk te gaan, dan noteert de leerling kort verzuim (bijzonder verlof).
  • Als een bedrijf geen werk meer heeft en de leerling om deze reden geen praktijkopleiding meer kan bieden, dan wordt contact opgenomen met de coördinator in de regio. Die zal kijken of een herplaatsing mogelijk is. Als dat niet het geval is dan kan de leerling thuisblijven en werken aan de theorie van school of een e-learning cursus via www.schavenaanjouwtoekomst volgen. De uren kunnen dan genoteerd worden op kort verzuim (bijzonder verlof).

Leerlingen worden in de praktijk opgeleid door het leerbedrijf. Zij volgen dus de aanwijzingen op van het leerbedrijf en de richtlijnen die door de overheid en het RIVM worden geadviseerd. Heb je vragen, neem dan gerust contact op met samenwerkingsverband@cbm.nl of 023-5158817.

Meest gestelde vragen door leerlingen van het SWV

Adviseurs

Kees Zwetsloot
Financiën, pensioen & voordeelregelingen (adjunct-directeur)
  023 515 88 00
mail mij

Angela Karsoredjo-van Houten
adviseur vakopleiding en scholing
  023-5158834
mail mij