WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Alle werknemers die in de meubelindustrie, orgel- of tentoonstellingsbouw werkzaam zijn, bouwen verplicht en automatisch pensioen op bij pensioenfonds Meubel. Werkgevers en werknemers betalen daarvoor maandelijks ieder de helft van de verschuldigde pensioenpremie. Werkgevers zijn verplicht aangesloten bij het pensioenfonds Meubel.

CBM is met 3 bestuurszetels vertegenwoordigd in het bestuur van het pensioenfonds. Het pensioenfonds zorgt goed voor het geld dat wordt ingelegd. Pensioenfonds Meubel is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk of commerciële belangen. Het pensioenfonds zorgt ervoor dat de belangen van iedereen op gelijke wijze worden behartigd. Belangrijkste doel daarbij is dat iedereen – jong én oud – het pensioen krijgt dat in de pensioenregeling van pensioenfonds Meubel wordt beoogd.

Het bestuur van het pensioenfonds is verantwoordelijk voor de uitvoering van de regeling. CBM en de vakbonden (sociale partners) stellen de regeling vast. Daarbij moet je denken aan de hoogte van de premie, de franchise, het opbouwpercentage en het pensioengevend loon.

Een goede pensioenregeling is van groot belang voor werkgever en werknemer. CBM borgt de pensioenbelangen van de sector als sociale partner, vertegenwoordiger in het pensioenfonds en door zijn specifieke pensioenexpertise. Ook voor individuele vragen over pensioen kun je bij ons terecht.

Voor meer informatie: www.meubelpensioen.nl.

 

Adviseurs

Dick Roodenrijs
Juridische zaken, pensioen en arbeidsvoorwaarden.
  023 515 88 00
mail mij

Kees Zwetsloot
Financiën, pensioen & voordeelregelingen (adjunct-directeur)
  023 515 88 00
mail mij

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuwsoverzicht