WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Vlakglas is 100% herbruikbaar

Enkele CBM-leden gebruiken in hun productie in meer of mindere mate vlakglas. Het afval daarvan kan op een duurzame manier worden verwerkt. Stichting Vlakglas Recycling Nederland zamelt dit vlakglasafval in, om het vervolgens te laten recyclen. Vlakglas wordt in de woning- en utiliteitsbouw gebruikt: denk aan ramen, douchedeuren en spiegels. Maar ook design- en interieurglas kunnen onder de noemer vlakglas vallen. (Oud of kapot glazen meubilair kan ingeleverd worden). 

Met het ingeleverde vlakglasafval wordt nieuw glas gemaakt. Schoon vlakglas is 100 procent herbruikbaar. Vlakglasrecycling is goed voor het milieu. Het bespaart grondstoffen én energie. Bovendien vermindert recycling en efficiënt transport de CO2-uitstoot. Zowel inzamelen als recyclen is een stuk goedkoper als het georganiseerd gebeurt.

Verspreid over heel Nederland zijn inzamelpunten waar gratis vlakglasafval gestort kan worden. Een container voor eigen gebruik kan ook, daarvoor wordt kleine bijdrage in de kosten gevraagd. In de acceptatievoorwaarden staat wat wel en niet in de vlakglascontainer mag. 

Meer weten? Kijk op de website www.vlakglasrecycling.nl Of bel 088- 567 88 20.

Adviseurs

Kees Hoogendijk
Innovatie & buitenland (directeur)
  023 515 88 00
mail mij