WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Branche Innovatieagenda van TNO is beschikbaar

Het afgelopen jaar is door leden van CBM en TNO hard gewerkt aan het opstellen van de Branche Innovatieagenda (BIA) voor de Nederlandse interieurbouw en meubelindustrie. Tijdens de Algemene ledenvergadering van 7 december is het eerste exemplaar van het rapport overhandigd aan het bestuur van CBM.

Met de input uit verschillende sessies heeft TNO een innovatieagenda opgesteld. Deze richt zich op vier onderwerpen die door de bedrijven als meest belangrijk werden genoemd:

A: Efficiƫnte communicatie met toeleveranciers: standaardisatie van informatie-uitwisseling met partners in de keten.

B: Foutloze en flexibele productieprocessen: Demo-projecten op het gebied van product- en procesinrichting om verspilling van resources en fouten te minimaliseren.

C: Gerobotiseerde productieprocessen: Demo-projecten voor het gebruik van robottechnologie in de productie.

D: Samenwerken met de klant m.b.v. 3D productontwerpen: Demoprojecten voor toepassing van digitale ontwerpen en 3D visualisaties.

De BIA is nu beschikbaar voor alle leden van CBM. Stuur ons een bericht en laat ons weten of je het rapport digitaal of in gedrukte vorm* wil ontvangen via info@cbm.nl.

*) gedrukte exemplaren verwachten we eind januari 2018.

Met het opstellen van de BIA is duidelijk waar kansen liggen. Daarom willen we in het nieuwe jaar graag een beroep doen op jullie input om tot concrete resultaten te komen. Wil je hier een actieve rol in spelen laat het ons weten via info@cbm.nl.

Adviseurs

Kees Hoogendijk
Innovatie & buitenland (directeur)
  023 515 88 00
mail mij

Dirk van Deursen
Adviseur innovatie
  023 515 88 32
mail mij