WORD LID BEL ONS MAIL ONS

Meubelfabrikanten gezocht voor de branche innovatieagenda

In de afgelopen maanden heeft CBM samen met TNO een Branche Innovatie Agenda (BIA) opgesteld. De BIA is een belangrijke leidraad voor de activiteiten van CBM. In de BIA zetten we innovatieprojecten op om de meubel- en interieurbouwbranche in de komende jaren concurrerend te houden. 

In het kader van de BIA vonden vier workshops plaats waarin we samen met meubelfabrikanten en interieurbouwers keken naar de uitdagingen en mogelijkheden voor de branche: 

• In de sessie van 13 april kwam het thema samenwerking in de keten aan bod. Hieruit bleek o.a. dat levertijden kunnen worden verkort en voorraden worden verkleind door order-systemen met elkaar te laten praten via dezelfde standaarden.

• In de tweede sessie (20 april) hebben we kansen geïdentificeerd over foutloos en flexibel produceren van klantorders. Overhead en werkvoorbereiding verminderen. Het vergroten van de samenwerking tussen machines en systemen binnen de productie.

• In de sessie van 18 mei over robotisering werd duidelijk dat er voldoende interesse is om gezamenlijk demoprojecten op te starten zodat de technologie in de praktijk getest en de kosten van robotontwikkeling gedeeld kunnen worden.

• Op 15 juni werd teruggekeken op het overkoepelende thema standaardisatie. Het bleek dat ook het gebruik van 3D-tekeningen veel winst kan opleveren in de communicatie met de opdrachtgever en de productie. Het is belangrijk dat er goede afspraken zijn over de inhoud en het gebruik van die tekeningen. 

Speciaal voor meubelfabrikanten vindt op 5 oktober van 14:00 tot 17:30 bij TNO in Soesterberg een verdiepende sessie plaats. In deze sessie willen we de BIA roadmap verder uitwerken door de verschillende demoprojecten en volgende stappen te concretiseren.

Werk mee aan de branche innovatieagenda! Meld je als meubelfabrikant nu aan via deze link: https://www.cbm.nl/inspiratie-events/bijeenkomsten/branche-innovatie-agenda-concretisering-met-meubelfabrikanten/

 De verdiepende sessie voor interieurbouwers vindt plaats op 28 september. Aanmelden kan hier: https://www.cbm.nl/inspiratie-events/bijeenkomsten/branche-innovatie-agenda-concretisering-met-interieurbouwers/

 

 

Adviseurs

Marc Mulder
Adviseur vakopleiding en scholing
  023 515 88 00
mail mij